Stamina

by PRESIDENT FETCH

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    50 DKK  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  180 g gatefold vinyl version of the STAMINA album

  Includes unlimited streaming of Stamina via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 1 day

    100 DKK or more 

   

1.
2.
03:21
3.
4.
5.
6.
03:37
7.
8.
02:56
9.
10.
11.

about

President Fetch: Stamina

kilde: KultuNaut, Carsten Meedom
Ons. 6. jun. 2012

De færreste bands holder kadencen i 25 år med nerven og integriteten i behold. Især ikke, hvis man som danske President Fetch står for en omgang højoktan punkrock af den uforfalskede slags. De fleste mister pusten, tænderne og til sidst troværdigheden. Men ikke President Fetch!
Alderspræsidenter
Efter et kvart århundrede, fire album, nogle singler og et hav af koncerter, leverer bandet på Stamina elleve skæringer, der oser af udadvendt og rå energi, og med et simpelt kvalitetsniveau, der i den grad sparker røv. Stilen er stadig en god blanding firserpunk, tilsat et godt skvæt rock'n'roll, og pakket ind i en skarp produktion, hvor især Anderz Nielsens bas bomber lytteren ud i galaksen. Det er ikke teknisk svært, det er ikke engang specielt velbegavet, men det er fandens overbevisende. Og når Morten 'Molle' folder sin punkede vokal ud i fuld styrke, føler man sig hensat til den ånd og stemning, som tidligere bands som Sham 69 og Leatherface var stolte bannerførere for.
Retropunk
Skal man sætte en finger på et ellers særdeles velspillet og velproduceret album, må det være faren for at fremstå som en anakronisme, når man slukker lyset i studiet og roen indfinder sig. Er der stadig plads til den slags retropunkrock som President Fetch spiller, eller er publikum i dag et helt andet sted med grindcore, emopunk og death metal?
Svaret er i al sin enkelthed, at det vil præsidenterne skide højt og flot på. De fyrer bomben af, og mens Stamina banker derudaf, er der ingen tvivl om, at drengene lægger krop og sjæl i deres projekt. De får i hvert fald topkarakter for den troværdighed og energi, de lægger for dagen, samtidig med at Stamina er et velplaceret spark med fed lyd, fede numre og et tiltrængt adrenalinskud af den helt elementære slags.
Stamina er ude nu på vinyl samt som download på Angry Eskimo Records


President Fetch: Stamina
Skrevet af Thomas Steen Jensen- 07/06/2012 – 19:28
Kunstner: President Fetch Udgivelse: Stamina Pladeselskab: Angry Eskimo Records
Karakter: 8 / 10
Punk´n´roll jubilarer er still going strong
Selvom President Fetch har haft sit larmende virke i 25 år, er der ingen metaltræthed at spore på Stamina. Tværtimod er kvintetten i stødet og der er ikke skyggen af blodfattige sange fra de gamle drenge. Den punk´n´rollede signaturlyd er still going strong hos veteranerne, der kaster om sig med skærende skalpeller af guitarriffs og hjertestopfremkaldende energi. Synergien mellem Per Eriksens og Jens Hesselholdts stålsatte guitarhug, Anderz Nielsens både southern-stenede og topspændte punkbas og Carsten Wests tæsketighte trommer er i top på albummet. Når instrumenterne veksler hinanden og går all in på Staminas elleve knaldperler, er der sgu inte mange der kan matche dem. Erfaring og engagement er sandsynligvis opskriften sammen med en solid dosis humor og god fornemmelse for det iørefaldende omkvæd.
Inertien er alfa omega under den generøse malmstrøm af distortede guitarer, der næsten uden undtagelse dirrer af spænding og spilleglæde. Arvegodset til The Stooges og momenter af AC/DC er denne gang tilføjet en tyngde og feel, der giver et snit af sydstatsmetal. Lyt bare til albummets udgangsknald og allerbedste skæring, den nederdrægtigt fede ”Six Million Knives”, der pudsigt nok har indfundet sig som rosinen i rock-enden. Her spøger AC/DC i udgangspunktet – eller måske ligefrem vores egne DAD, dengang de havde noget at byde på – men nummeret tager undervejs en uventet drejning, slår et svirp med halen og introducerer bl.a. med en svedig mundharmonika, der lige får sendt et nik af sted til den sumpede sydstatsrock og det hele ender i en svampet jamlignende finale – den havde jeg ikke lige set komme.
Stamina er komplet oldschool og tæskegodt i al sin ”gal i låget” filosofi. Stringent, muskuløst og med testosteronet væltende ud af alle ender i skøn forening med en smittende no bullshit overbevisning – prisværdigt når man har slået sine folder sammen i mere end et kvart århundrede. Der er smil på læben lige bag den tænderskærende energi og President Fetch lader heldigvis ikke til at tage sig selv synderlig alvorligt.
Nogle vil indvende, at præsidenterne er for karrige på variationskontoen, men det er slet ikke meningen. Det handler om virilitet og punch uden de store dikkedarer, og kan man lide sin rock skåret klassisk og til benet, vil Stamina være sagen. Der er smæk for skillingen i produktionen og især bas og trommer kører et tight og indforstået parløb, mens guitarerne med rette indspark duellerer mellem kontante riffhug og cool solosekvenser. Det gør sig gældende på den helt igennem nossesparkende ”Tar Of Nis” og ”La Boca Flaneur”, men egentlig kunne samtlige sange nævnes i den ombæring. Hvorvidt Morten K. Nielsen vokal er god er en smagssag. Personligt finder jeg den fint i tråd med bandets lyd og udtryk.
”We Are Serving Compromises” er tonsepumpende 1-2-3 –rock, der faktisk formår at få en adrenalinsparkende mavepuster til at swinge i al sin musikalske iver. På ”Holy Shit” rammer Nielsens vokal, en rablende slingrende kurs, som havde han fået et skud Butthole Surfers intravenøst, mens ”Broomman” og det løjerligt betitlede ”Making Friends With Ben Bridwell” – tag den Band Of Horses – med indfald af uh uh kor og strøgne vaskebræt, minder om de hedengangne svenskere i Sator med med knivskarpe projektiler af lyd pakket ind i iørefaldende melodier. Sator fejrer i parentes bemærket også 25 års jubilæum i år.
Engagement, power og stålsathed mod den opgave der skal skæres, tilsammen med et ubønhørligt drive, gør President Fetch til en ren vinder. Tillykke med 25-års jubilæet gutter og gid i fortsat må kaste mere headcrushing musik ud, så kommende generationers grønskollinger kan lære et og andet.
Pure balls!


En gammel punkkøter bider fra sig
Veteranerne i danske President Fetch går bersærk med fråden dryppende fra 'Stamina'
14:16, 03. jun 2012 | Thomas Treo
Ekstra Bladet: 

President Fetch - fortsat afsindige efter 25 år på kælderniveau. (Foto: Angry Eskimo)
President Fetch: 'Stamina' (Angry Eskimo/Getaway) Udkommer onsdag 6. juni
Det hører til sjældenhederne, at et band topper samtidig med, at det kan fejre 25 års jubilæum, men det er ikke desto mindre en realitet for President Fetch.
Den hårdnakkede punkrock-kvintet fra København har styrket sangskrivningen og optimeret samspillets intensitet på velvagt betitlede 'Stamina', der føles som at have det uafrystelige tandsæt fra en bister gammel køter hængende i skinnebenet.
Fråden fra frontmand Morten K. Nielsen syder i mundvigene, som havde han rabies, og manden går fuldkommen amok på en herlig udansk og hæmningsløs facon.
Stilmæssigt og hvad angår variation er President Fetch måske ikke ligefrem opsigtsvækkende, men deres stilsikre cadeau til The Stooges og Black Flag via perverteret Crypt-æstetik og New Bomb Turks slår gnister gennem 39 hæsblæsende minutter i en grum garageproduktion.
Sammenbidt. Insisterende. Imponerende.


CAPAC
Nulla dies sine línea
President Fetch sparker rocken i røven: Stamina
4. juni 2012

Stamina kalder det 25 år gamle rockband President Fetch deres nye album. Og på det sorte cover skimtes da også en blomst med ‘det mandlige reproduktive organ’, som er et af ordet staminas betydninger. Men ordet har andre betydninger. Fx udholdenhed og – sproghistorisk – ‘livstråd’, den tråd, som skæbneguderne har spundet. Og for at blive lidt i denne associative kæde af mandom, udholdenhed og tråd, ja, så går der en lige tråd fra albummet Stamina via The Sex Pistols energieruption, The Beatles’ yeah-yeah-yeah-rock’n roll og tilbage til Elvis’ roterende hofter, som Bruce Springsteen for nylig udnævnte til det moderne magisk øjeblik, hvor fjernsynstransmitteret rock’n roll foregreb en seksuel frigørelse, et kulturelt opbrud og et politisk opgør (borgerrettighedsbevægelsen bl.a.), som ville brede sig i årene efter.
Sagt på en anden måde så har President Fetch med deres energiske lige-på-og-hårdt-rock sat stikket i nede i den strøm af løssluppen energi, som har været en rød tråd i rocken, beaten, pigtrådsmusikken – eller hvad man nu vil kalde den – og uden hvilken rocken ville afgå ved en stille død eller blive pop.
President Fetch spiller en form for rock’n roll, der ikke tager fanger. Fra første taktslag er Per, Jens, Morten, Carsten og Anderz helt fremme på beatet med et tempo og en energi, der truer med at tage pusten fra lytteren. Med deres egen legering af beskidt, højoktan-punk, larmende garagerock og heavy i traditionen fra Led Zeppelin byder President Fetch på en adrenalinpumpende tour de force, der får denne lytter til at tænke på første gang, han lyttede til Sex Pistols Never Mind the Bollocks.
Til forskel fra sexpistolerne så kan President Fetch faktisk spille (godt) og på pladens elleve numre demonstrerer bandet, hvordan rockkagen skal skæres. Selv om musikken afleveres i et hæsblæsende tempo med masser af potente, drønende guitarer, buldrende basgange, feed-back-lyde og Morten K. Nielsens rå og lidenskabelige sang, så er det inden for de stilistiske fastsatte rammer en ganske varieret plade. Jeg vil ikke fremhæve enkeltnumre, for pladen fortjener at bliver lyttet til i sin helhed.
Stamina er et album, der allerede har fået plads på min mp3-afspiller, og den kandiderer til at blive en af de plader, jeg vil fremhæve, når året er omme. Bedre anbefaling kan det vel ikke få med på vejen herfra?!
Jeg kan desværre ikke spille noget fra pladen, men på YouTube kan man få en fornemmelse af, hvad bandet har at byde på. Pladen udkommer d. 6. juni på Angry Eskimo (Distribution: Gateway).Anmeldelse: PRESIDENT FETCH – STAMINA
By Soeren Andersen | juni 4th, 2012 | Category: Alle, Danske Albums | No Comments »
PRESIDENT FETCH
”STAMINA”
(Angry Eskimo Records)
Udgivelsesdato: 9/6-2012
Karakter: 3/6
Anmeldt af: Søren Andersen
Punk'n'Roll i dit fjæs
Tempoet er skruet i vejret fra første gang Morten K. Nielsen åbner munden på Stamina fra punk-veteranerne i President Fetch. Det er vel også nærmest en naturlov, at når man kalder sin musik for punk'n'roll, så skal det være aggressivt og hurtigt hele vejen igennem.
President Fetch har givet den gas på den københavnske undergrundsscene siden 1983 og har dermed eksisteret i mere end et kvart århundrede. Alligevel har fans af bandet vænnet sig til at være tålmodige. Stamina er den kun fjerde udgivelse fra punkrockerne.
Lige fra åbneren ”La Boca Flâneur” bliver man mødt af en vokal, der må være formet af Brian Johnson fra AC/DC. Morten K. Nielsen hvæser sine tekster ind mellem de klassiske riffs, som er mere rock'n'roll end punk. Jeg synes faktisk produktionen er for pæn når man tænker på, at President Fetch et eller andet sted er et punkband. Der mangler noget skramlen og i virkeligheden synes jeg ikke helt, at vokal hænger sammen med den velspillede og noget pænere lyd. President Fetch er punkvokalen der møder rock.
Der er ingen tvivl om, at Stamina er et album der trods sine 39 minutter kræver en hvis, ja, stamina, for at kunne leveres live på scenen. Den flænsende vokal og de konstant hakkende guitarriffs er ikke for sarte sjæle, men hvis du gerne vil blæses omkuld i et virvar af punk'n'roll, så skal du tjekke President Fetch ud.

credits

released June 1, 2012

tags

license

all rights reserved

about

PRESIDENT FETCH Copenhagen, Denmark

contact / help

Contact PRESIDENT FETCH

Streaming and
Download help